Studiereizen naar Berlijn

 

Studiereizen naar Berlijn

Met een studiereis naar Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, ervaar je de geschiedenis en contrasten in architectuur van deze bijzondere stad. De grens tussen het oude Oost- en West-Berlijn is nog steeds op veel plekken zichtbaar, vooral in de historische wijk Mitte - het centrum van de stad. Hoewel er van de muur zelf, die in 1989 viel en Berlijn weer één maakte, op wat resten na weinig meer te zien is, is het verschil tussen oost en west nog duidelijk zichtbaar.

Wil je een offerte aanvragen?
Contact KILROY
Heb je een vraag?
E-mail ons

Je kunt ons ook altijd even bellen op +31 20 5245 160

Bezoek Mitte tijdens je werkweek Berlijn

De wijk Mitte is het centrale punt van Berlijn. Vanuit hier reis je gemakkelijk met de bus, taxi of U-bahn metro, welke bekend staat als de meest stipte metro van Europa. In Mitte vind je veel historische monumenten en musea die echt de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals het in de Spree gelegen Museuminsel. Of de (foto)tentoonstelling van het Topographie des Terrors, dat is gevestigd op de plek waar de SS en Gestapo ten tijde van het Derde Rijk hun hoofdkwartier hielden. Vandaag de dag geeft het een tekenend beeld van de gruwelijke Nazigeschiedenis. Berlijn is een stad met veel geschiedenis, maar komt ’s nachts tot leven in de vele barretjes en clubs waar tot in de vroege uurtjes wordt gedanst.

Studiereis Berlijn

Park am Gleisdreieck in Kreuzberg

Tijdens de studiereis naar Berlijn sla je de wijk Kreuzberg natuurlijk niet over. Kreuzberg ligt ten zuiden van Mitte, net buiten het centrum van Berlijn. Deze wijk ziet er anders uit dan het moderne, westelijke gedeelte van de stad. In Kreuzberg waren het de ‘Bohemians’ die het verschil maakten. Deze linkse groep had een positieve invloed op de wijk met hun muziek, vegetarische restaurants, tattoo shops en hippie barretjes. Berlijn telt veel leuke parken, Park am Gleisdreieck is er daar een van. Het is gebouwd op een voormalig rangeerterrein, er loopt dan ook nog steeds een spoor doorheen. Het is een groot, modern park en zeer geschikt voor sport, spel en ontspanning.

Openbaar Vervoer in Berlijn

Het openbaar vervoer in Berlijn is zeer goed geregeld, waardoor reizen in Berlijn met een grote groep goed te doen is. Dankzij de vele bus- en metrohaltes is het gemakkelijk om de vele bezienswaardigheden van Berlijn te bezoeken. Of je nu naar de Brandenburger Tor, de winkelstraat Kurfürstendamm of de Berlijnse muur gaat... Met het openbaar vervoer ben je er zo. Voor de minder lange afstanden is fietsen of wandelen is ook een goede optie!

Werkweek Berlijn - Oberbaumbrug

Wat je niet mag missen tijdens je studiereis naar Berlijn

 • Brandenburger Tor
 • Tempelhof
 • Berliner Unterwelten
 • Markthalle Neun
 • Reichstag
 • Het Holocaustmonument
 • Topographie des Terrors
 • Gedächtniskirche
 • De winkelstraat Kurfürstendamm
 • Checkpoint Charlie

Bezienswaardigheden buiten Berlijn

 • Potsdam en Slot Sanssouci
 • Concentratiekamp Sachsenhausen
Ontvang een gratis offerte voor studiereizen naar Berlijn
Offerte aanvragen

Contact