Studiereizen naar Boedapest

Excursies in Boedapest

Excursies in Boedapest
KILROY biedt unieke, educatieve excursies in Boedapest en omgeving aan. Onder excursies valt bijvoorbeeld een bezoek aan een bedrijf, onderwijs- of culturele instelling, maar het kan ook een sportieve activiteit in de buitenlucht zijn. Daarnaast kan KILROY je ook helpen met praktische zaken, zoals (openbaar) vervoer. Hieronder een kleine greep uit de excursies die KILROY kan organiseren.


Hospital in the Rock - Sziklakórház Atombunker Múzeum

Onder de stad Boedapest ligt een uitgebreid ondergronds grottenstelsel van mogelijk zo'n 30km. Hospital in the Rock is een voormalig geheim ondergronds ziekenhuis verbonden aan een labyrint van gangen, onder de Burcht van Boeda. Hier werden in de Tweede Wereldoorlog én tijdens Revolutie van 1956 soldaten en burgers behandeld. Later is het uitgebreid met een bunker tegen bescherming van nucleaire aanvallen tijdens de Koude Oorlog. In een rondleiding van ongeveer 1,5 uur wordt je door dit indrukwekkende monument geleid.


Fietstocht door Boedapest

Boedapest kun je uitstekend verkennen per fiets, in relatief korte tijd kun je een goed beeld krijgen van deze prachtige stad. Onder begeleiding van een Nederlandstalige, of indien gewenst Engelstalige gids, fiets je een speciaal uitgezette route langs interessante en leuke bezienswaardigheden. Deze tour duurt ongeveer 3 uur.


Audi-fabriek en Mobilis Center in Gyõr 

Tijdens een bezoek aan de Audi-fabriek in Gyõr krijg je een goed beeld van het interessante productieproces van de auto. Een gids neemt je mee door de verschillende stappen en fases van het proces. Je aanschouwt hoe gigantische machines de metalen onderdelen van de auto's op maat snijden, leert over de automatisering, en ziet in de montagehal hoe de totale behuizing van een Audi in elkaar gezet wordt. Deze tour duurt ongeveer 2 uur. Je kunt de tour uitbreiden met een bezoek aan Mobilis Center, een schitterende interactieve tentoonstelling over de innovaties op het gebied van autotechniek.


Diner op de Donau

Boedapest is prachtig vanaf het water, een boottocht is dan ook zeker een aanrader. Veel gebouwen zijn in de avond prachtig verlicht, je vaart onder de oude bruggen door, en ondertussen kun je genieten van een heerlijk diner.

Meer informatie over excursies in Boedapest?
Contact KILROY
Contact