{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De beste reisbestemmingen 2024 - Onze keuzes voor het nieuwe jaar

bogota-colombia-la-candelaria-historic-neighborhood-cover

Nieuwe plekken om te bezoeken en nieuwe producten op onze vaste bestemmingen

Hey mede-reizigers! Waarschijnlijk ben je al aan het dagdromen over je volgende avontuur, dus hebben we alvast onze top bestemmingen voor 2024 op een rijtje gezet. Maak je klaar om wat minder bekende bestemmingen te verkennen die je helemaal sprakeloos zullen achterlaten en naar meer zullen doen verlangen. Van adembenemende landschappen van Patagonië tot de levendige culturen van India en Nepal, hier is onze ultieme reisgids voor jouw jaar vol avontuur.

Trekking Mountain Gorillas Uganda
Wanneer kun je waarheen reizen?
Als dat een vraag is waar je vaak over nadenkt, dan is het misschien een goed moment om eens naar onze reiskalender te kijken. Hier kun je per maand zien welke bestemmingen een goede keuze zijn. Natuurlijk zijn buurlanden van de landen in de kalender ook een veilige gok. Ben je nog steeds onzeker over je reisplannen? Daar zijn wij voor. Onze reisadviseurs praten graag met je over je gedachten en zijn de beste in het geven van tips, advies en op maat gemaakte reisplannen - special voor jou. Neem contact met ons op via de knop onderaan de pagina om een afspraak te maken!

1. Argentinië - Adembenemende natuur en avontuur

Als je op zoek bent naar een bestemming die je in 2024 volledig omver zal blazen, kijk dan niet verder dan Argentinië. Dit land heeft werkelijk alles: betoverende landschappen, bruisende cultuur, heerlijke gerechten en een overvloed aan geweldige activiteiten. Laten we beginnen met Buenos Aires, de kloppende hoofdstad en de ziel van Argentinië. Verken de kleurrijke buurten La Boca en San Telmo, waar de tango werd geboren en straatartiesten de show stelen. Uiteraard mag je de wereldberoemde Argentijnse steak niet overslaan.  

Als je de tijd hebt, is het een fantastisch idee om te reizen naar het adembenemende Patagonië in het zuiden. Hier kun je wandelen door gletsjers en bergen, pinguïns en walvissen spotten, en simpelweg de tijd nemen om alles in je op te nemen. Een absolute must-see in Patagonië is de Perito Moreno-gletsjer, een gigantisch ijsmassa dat voortdurend in beweging is en kraakt. En hier komt een leuk weetje: met een begeleide tour kun je zelfs bovenop de gletsjer lopen!

Maar wacht, er is meer! Onze laatste tip is om een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Iguazu-watervallen, gelegen op de grens met Brazilië. Deze watervallen bestaan uit maar liefst 275 watervallen die zich uitstrekken over 2,7 kilometer en ze bereiken hoogtes tot wel 82 meter. Bewonder de watervallen vanaf beide zijden, maar mis vooral niet de kans om eronder een boottocht te maken voor een opwindend en onvergetelijk avontuur. Vergeet alleen je regenjas niet mee te nemen!

Empty, deserted road to Fitz Roy mountain in the Los Glacieres National Park area. You can see the large, snowcapped mountains in the distance looming over the valley.

2. Chili - Ons outdoor paradijs

Naast Argentinië ligt Chili, een paradijs voor natuurliefhebbers. Bereid je voor om versteld te staan door de diverse landschappen, variërend van droge woestijnen tot ongerepte fjorden. Ons favoriete hoogtepunt is de verbluffende Atacamawoestijn, ooit bewoond door slechts een paar lama-herders, maar nu een van de top bestemmingen in Chili. Het prachtige Patagonië, dat we hierboven hebben beschreven, bevindt zich ook gedeeltelijk in Chili. Hier kun je wandelen door de granieten toppen van het Torres del Paine National Park, langs immense gletsjers en extreem blauwe meren.

Een beetje ten noorden van Patagonië raden we aan om de Saltos de Petrohué te verkennen, een reeks watervallen en stroomversnellingen die door een vulkanisch landschap stromen in het lake district. Je kunt ook het nabijgelegen Pucon bezoeken en de met sneeuw bedekte Villarrica-vulkaan beklimmen. Vanuit het dorp zelf kun je ook verschillende aan buitenactiviteiten plannen, zoals skiën, raften, kajakken en klimmen.

Llama crossing shallow waters with yellow grass hills and snow-topped mountains in the background, situated in Torres del Paine National Park

3. Ecuador - The perfect mix of adventure and relaxation

Gelegen langs de Stille Oceaan van Zuid-Amerika ligt Ecuador - een klein, maar adembenemend land boordevol natuurlijke wonderen en culturele schatten. Leg de charme van het schilderachtige Quito vast met prachtige foto's of waag je in het Amazone regenwoud voor ontmoetingen met inheemse stammen en exotische wilde dieren. Dit is waarom Ecuador een verborgen pareltje is dat een plek verdient op je bucketlist:

  • Galapagoseilanden: Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de Galapagos, een unieke eilandgroep met veel inheemse soorten dieren en planten. Je kunt reuzenschildpadden, zeeleguanen, blauwvoetgenten, pinguïns en meer zien. Onze favoriete activiteiten hier zijn snorkelen, duiken of rondvaren langs de eilanden en genieten van de prachtige omgeving.

 

  • Quito: De hoofdstad en de grootste stad van Ecuador, en deels een UNESCO werelderfgoed plek. Bewonder de koloniale architectuur, bezoek musea en kerken, en geniet van het uitzicht vanuit de kabelbaan naar Cruz Loma. Wil je een typisch toeristische foto maken? Het Equator Monument is de place to be, want hier kun je tegelijk op beide wereldhelften staan. Maar we gaan veel liever wat Bolon de Verde eten.

 

  • Baños: Omringd door vulkanen, watervallen en warmwaterbronnen is het de beste plek voor zowel buitenactiviteiten als ontspanning. Ontspan in de thermale baden, wandel naar de Devil's Cauldron, of probeer wat avontuurlijke sporten zoals raften, ziplinen, of bungeejumoen - de tijd vliegt en voor je het weet is het weer tijd om verder te gaan!

 

  • Cotopaxi National Park: In dit natioanle park vind je de Cotopaxi-vulkaan, een van de hoogst actieve vulkanen ter wereld. Verken het park te voet, per fiets of te paard en ontdek de diverse flora, meren en gletsjers. Klimmen is momenteel niet toegestaan vanwege de extreme vulkanische activiteit die de komende twee jaar aanhoudt. Dus geniet voorlopig gewoon van het nationale park en zijn schoonheid.

 

  • Otavalo: Dit is een stad waar je een van de grootste en meest kleurrijke markten in Zuid-Amerika vind. Je kunt handwerk, textiel en sieraden kopen van de lokale inheemse bevolking. Het is de perfecte plek om wat souvenirs of aandenkens te scoren. Zoals overal in Ecuador is de spectaculaire natuur nooit ver weg, dus we raden zeker aan om de nabijgelegen Peguche-waterval en het Cuichocha-meer te bezoeken.
Fog rising up from the lush green Amazon jungle near Banjo in Ecuador

4. Colombia - Zuid-Amerika, wat less ordinary

Colombia heeft in de afgelopen jaren een flinke transformatie doorgemaakt en heeft zich ontwikkeld als een levendige en veilige bestemming voor avontuurlijke reizigers. Er is genoeg te zien en te doen om je wekenlang bezig te houden. Van de heldere en kleurrijke straten van Cartagena tot de groene koffieregio's: het is een geweldige plek om te zijn. Verken de verrassende hoofdstad Bogota, leer salsa dansen in Cali, of ontdek de eigenzinnige kunstscene van Medellin.

Als je op zoek bent naar iets aparts, mag je Caño Cristales niet missen, de rivier van vijf kleuren. Dit natuurwonder bevindt zich in de Serranía de la Macarena, een hotspot voor biodiversiteit waar je exotische planten en dieren kunt vinden. Je kunt naar Caño Cristales vliegen vanuit Bogotá of Villavicencio, of een off-road trip maken als je avontuurlijk bent ingesteld. Zorg er gewoon voor dat je je gele koorts vaccinatie hebt gehad en wat waterdichte schoenen bij je hebt.

Maar Caño Cristales is niet de enige attractie in Colombia. Je kunt ook Valle de Cocora bezoeken, een prachtige vallei waar je de hoogste palmbomen ter wereld kunt zien. Je kunt wandelen, paardrijden of fietsen door het weelderige groene landschap en genieten van frisse lucht. Vergeet niet om wat lokale koffie en kaas te proberen terwijl je daar bent!

Als dit allemaal te eenvoudig klinkt en je op zoek bent naar een lonende trektocht, dan is de Lost City trek in Colombia iets voor jou. Deze vierdaagse reis voert je door het weelderige oerwoud, over rivieren en steile bergen om de oude ruïnes van een mysterieuze beschaving te bereiken. Onderweg kom je vriendelijke locals, exotische dieren en adembenemende uitzichten tegen. En maak je geen zorgen, je zult niet verdwalen - de gidsen kennen de weg en de hangmatten wachten op je aan het einde van elke dag.

A street with in Cartagena with passing traffic and lots of colourful, colonial-style buildings in blue, teal, yellow and pink

5. Oost-Afrika: Trekking, wilde dieren en Zanzibar

Als je op zoek bent naar een wildlife avontuur waar je vrienden lekker jaloers van worden, hoef je niet verder te kijken dan Oost-Afrika. Deze regio heeft alles: adembenemende landschappen, diverse fauna, rijke cultuur en geschiedenis, en enkele van de beste stranden ter wereld.

Laten we beginnen met Tanzania en Zanzibar, waar je de hoogste piek van Afrika kunt beklimmen, de Kilimanjaro, en kunt genieten van het uitzicht op de savanne eronder. Je hebt wat uithoudingsvermogen en moed nodig om de top te bereiken, maar elke stap is de moeite waard. Daarna kun je jezelf belonen met een ontspannen verblijf op de exotische eilanden van Zanzibar, waar je kunt genieten van de zon, het zand en de smaak van het leven. Op Zanzibar kun je ook actief bezig zijn door vrijwilligerswerk te doen als assistent-leraar op een lokale school, waarbij je de leraren helpt met Engels, wiskunde, natuurkunde, kunst, sport en andere vakken. Door de interactie met de studenten leer je over hun leven en cultuur, en kun je zelfs kiezen voor de optionele cultuurweek.

De volgende op de lijst is Kenia en het Maasai Mara National Reserve. Hier zul je leeuwen, olifanten, giraffen, zebra's en meer zien in hun natuurlijke habitat. Je zult ook de Maasai-mensen ontmoeten, die in harmonie met de natuur leven en een boeiende cultuur en tradities hebben. Last but not least, laten we het hebben over Oeganda, waar je door de jungles kunt trekken op zoek naar gorilla's. Dit is een unieke kans om deze prachtige wezens van dichtbij te zien. Je zult ook bijdragen aan hun conservatie-inspanningen en hen helpen overleven in het wild. En als je nog wat energie over hebt, kun je het prachtige Victoriameer bezoeken, het grootste meer van Afrika en de bron van de Nijl!

We hebben zelfs de perfecte avontuurlijke tour voor je, die je het beste van Oost-Afrika in een keer laat zien, met stops in Oeganda, Kenia, Tanzania en Zanzibar. Je zult al het wildleven en de natuur zien waarvan je ooit hebt gedroomd, terwijl je de cultuur en geschiedenis van deze indrukwekkende regio leert kennen - inclusief de berggorilla's in het Bwindi Impenetrable National Park en je ontstpanningsmomentje op Zanzibar!

Two adult elephants in a green savannah grassland, with the big Mount Kilimanjaro in the background.

6. Maleisië - culturenmix in Zuidoost-Azië

Maleisië is een smeltkroes van culturen en smaken die alles wat je weet over Zuidoost-Azië in twijfel zal trekken. De unieke mix van Maleisische, Chinese, Indiase en inheemse tradities maakt het land zeer de moeite waard om te verkennen. Begin je ontdekkingstocht in de hoofdstad Kuala Lumpur. Bewonder de adembenemende stad vanaf de iconische Petronas Towers, beleef het nachtleven in Changkat Bukit Bintang (een straat vol met pubs, clubs en restaurants), en ontdek de kalkstenen Batu Caves met hun Hindoeïstische heiligdommen en tempels.

Buiten het levendige Kuala Lumpur ervaar je echter een compleet andere sfeer. Als je ons vraagt naar de hoogtepunten, zullen we vast hebben over de onvergetelijke momenten waarop we verrukkelijk streetfood aten in het historische George Town van Penang, of de betoverende onderwaterwereld verkenden rond de eilanden van Langkawi of Tioman. Voor de natuurliefhebbers en avonturiers raden we aan om de weelderige regenwouden van Taman Negara en de verkoelende Cameron Highlands te verkennen. Maak je geen zorgen over je portemonnee, want Maleisië is zeer betaalbaar en biedt geweldige ervaringen voor elk budget. Met uitzondering van Borneo, dat weliswaar geweldig is, maar best prijzig. Hier kun je echter orang-oetans, Borneo-olifanten en de komische neusaapjes (ja, die met die reusachtige neus!) bewonderen, dus als je die ervaring wilt, spaar dan wat geld voordat je gaat!

Suspension bridge high above the treetops on Langkawi island in Malaysia

7. India - Vieringen en smaakexplosies

India is een land van kleuren en smaken zoals geen ander. Zet je smaakpapillen in vuur en vlam met de beste curry's die je ooit hebt geproefd, beleef levendige festivals en ontdek de ware betekenis van Indiase gastvrijheid.

Een van de meest populaire bestemmingen in India is het noordelijke gebied. Hier kun je de hoofdstad Delhi kunt verkennen, je verwonderen over het iconische Taj Mahal in Agra, en de kleurrijke en levendige cultuur van Rajasthan in Jaipur kunt ervaren. Delhi is een stad van contrasten, waar oude monumenten samengaan met moderne wolkenkrabbers, en waar je het beste van de Indiase keuken kunt proeven, van streetfood tot fine dining. De Taj Mahal is een van de wereldwonderen, een adembenemend mausoleum gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is iets dat je echt met je eigen ogen moet zien. Jaipur staat bekend als de Roze Stad, vanwege de roze zandstenen gebouwen die zijn straten sieren. Hier kun je het majestueuze Amber Fort bezoeken, het verfijnde Hawa Mahal en de levendige bazaars. 

Als je een andere kant van India wilt ontdekken, ga dan naar het zuidelijke Tamil-gebied en Mumbai. Tamil Nadu heeft enkele van de oudste en meest indrukwekkende tempels van India, zoals de Brihadeeswarar-tempel in Thanjavur, de Meenakshi-tempel in Madurai en de Rameshwaram-tempel op een eiland met dezelfde naam, net voor de oostkust. De Tamil-cultuur is rijk en heel anders, met een eigen taal, muziek en dans. Mumbai is de financiële en entertainmenthoofdstad van India, een bruisende metropool die nooit echt slaapt. Hier kun je de Gateway of India bewonderen, een monumentale boog die uitkijkt over de Arabische Zee, de Elephanta-grotten bezoeken, een door UNESCO erkend werelderfgoed met eeuwenoude rotsbeelden, en genieten van het nachtleven en de glamour van Bollywood.

The big Taj Mahal with a foggy sky in the background, and colourful houses in the foreground of the picture.

8. Nepal - Trekking in de Himalayas

Voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar rust te midden van adembenemende landschappen, roept Nepal jouw naam. Trek door het Annapurna Circuit of overwin het Everest Base Camp voor een ervaring van je leven. Ontdek eeuwenoude tempels en kloosters in de levendige straten van Kathmandu of vind innerlijke rust in de vredige omgeving aan het meer van Pokhara. De majestueuze bergen en gastvrije bevolking van Nepal zullen een blijvende indruk op je achterlaten. Hier zijn enkele redenen waarom:

  • Kathmandu: De hoofdstad van Nepal is een bruisende metropool die oude tempels, moderne voorzieningen en kleurrijke markten combineert. Je kunt de UNESCO werelderfgoedlocaties van Durbar Square, Swayambhunath en Boudhanath verkennen, of winkelen voor ambachten, specerijen en souvenirs in Thamel. Kathmandu is ook het startpunt voor vele trekkingroutes in de Himalaya, zodat je eenvoudig je volgende bestemming vanaf hier kunt regelen.

 

  • Nationaal Park Chitwan: Dit is een van de beste plekken om wildlife te zien in Nepal, omdat hier de bedreigde diersoorten zoals de Bengaalse tijger, de eenhoornige neushoorn en de gavial-krokodil rondlopen. Of je nu kiest voor een jeepsafari of een kanotocht, je hebt de mogelijkheid om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen. Verder kun je ook de Tharu-dorpen verkennen en meer te weten komen over hun rijke cultuur en tradities.

 

  • De Himalaya: Nepal heeft acht van de tien hoogste bergen ter wereld, waaronder de indrukwekkende Mount Everest. Of je nu een beginner of een ervaren wandelaar bent, er is altijd een trektochtroute die aansluit bij jouw niveau en interesse. Je kunt kiezen voor de populaire Annapurna Circuit, die je door gevarieerde landschappen en culturen leidt, of kies de Everest Base Camp Trek voor adembenemende uitzichten op 's werelds hoogste piek. Er zijn ook minder drukke, maar net zo'n intensieve trektochten zoals Langtang Valley, Manaslu Circuit, of Upper Mustang. Ongeacht je keuze, zul je onder de indruk zijn van het landschap, de gastvrijheid en de uitdaging.

 

  • Als trektochten niet voldoen aan je avontuurlijke wensen, is een bezoek aan het prachtige Pokhara een must. Hier kun je genieten van boottochten, paragliden of bungeejumpen. Daarnaast is er Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha, waar je kunt mediteren en meer te weten kunt komen over het boeddhisme.

 

Nepal zal je betoveren met zijn bevolking, natuur en cultuur. Het is een plek om te genieten, nieuwe dingen te ontdekken en zelfs een beetje uitdaging aan te gaan. Als je hier in 2024 bent, wordt je reis onvergetelijk!

Group of guys hiking down a trail in the Himalayas in Nepal. In the background you can see the snow-covered Himalaya mountaintops

Waar ga jij naartoe in 2024?

Hier zijn ze dan - onze favoriete reisbestemmingen voor 2024! Of je nu een adrenalinejunkie bent die op zoek is naar opwindende avonturen of een cultuurliefhebber die verlangt naar nieuwe ervaringen, deze bestemmingen hebben voor elk wat wils. Pak je koffers, omarm het onbekende, en laat 2024 een jaar vol onvergetelijke herinneringen en levensveranderende avonturen zijn. Vergeet niet om altijd respect te tonen voor lokale gebruiken en tradities tijdens het reizen en geef prioriteit aan duurzame toerismeprocedures, zodat ook toekomstige generaties kunnen genieten van deze fantastische bestemmingen. Veel reisplezier!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?